na vrh

O nama

Naša priča » O nama

      Počelo je davno, ranih sedamdesetih, kada je svetska audio industrija, započela svoj vrtoglavi uspon, koji će kulminirati nekim od referentnih i čuvenih audio projekata, posebno u sferi amplifikacije. U to vreme, informacije o vrhunskim Hi-Fi  komponentama su u tadašnju Jugoslaviju i Srbiju dolazile retko, sporadično i sa velikim zakašnjenjem. Ovakva situacija nije umanjila našu strast i entuzijazam, naprotiv, ta ljubav je jačala kroz istraživanja u oblasti elektronike, učenje iz knjiga i časopisa i  sticanje prvih slušnih iskustava. Nabavka novih fabričkih komponenti je bila vezana za niz problema vezanih za finansije i carinska ograničenja, pa smo bili prinuđeni da do pretpojačala i pojačala dolazimo kroz samogradnju i rad na sopstvenim konstrukcijama.

      Od prvog lampaškog stereo pojačala koje sam napravio 1973. godine, do uređaja koje produkcija S.A.EQ. danas proizvodi, prevaljen je put dug skoro 50 godina. Otkud ja na ovom putu? Zašto je elektronika, a ne nešto drugo, bila moja sudbina i suštinska orijentacija? Na ova pitanja nije lako, ali nije ni neophodno odgovoriti. Čovek prati svoju zvezdu, napreduje i razvija se, vođen silama čije uzroke i korene često ne može naslutiti. Ono što sigurno zna i što ga sve vreme vodi je unutrašnja potreba, afinitet i verovatno ljubav. Uređaji koje sam tokom svih ovih godina razvijao, konstruisao i gradio su postepeno dobijali karakter i ton koji sam u muzičkom i tehničkom smislu smatrao ispravnim i autentičnim.

      Potvrde da se krećem u dobrom smeru, dobijao sam od kolega i poznanika koji su delili strast prema muzici i vrhunskom zvuku. Svaki novosagrađeni uređaj donosio je dodatno iskustvo, samopouzdanje i potrebu da se napreduje, da se ide dalje, kroz učenje, kritičko slušanje i neprestano istraživanje. Konačno, čovek poželi da podeli svoju sreću sa ljudima koji isto kao i ja, u muzici nalaze mir, zadovoljstvo i inspiraciju. Tako je počelo. Postepeno, nepretenciozno, sa jakom verom i dobrom voljom. Na ovom putu, kao i na svim putevima, srećete druge ljude, komunicirate, otkrivate stvari o kojima niste ni sanjali, učite, napredujete. O tom kretanju, razvoju kroz promene i unapređenja, svedoče uređaji koje ovde možete videti. Svaki od njih ima svoju priču, kratku istoriju, svoje mesto i smisao. Ovi „rani radovi“ nose u sebi začetak konstrukcija koji će se pojaviti kasnije i koje radimo danas.

 • Pretpojačalo Proxima Centauri – unutrašnja konfiguracija
  Pretpojačalo Proxima Centauri – unutrašnja konfiguracija
 • Razvojni projekat pojačala za klasične slušalice, 2021. godina
  Razvojni projekat pojačala za klasične slušalice, 2021. godina
 • Pretpojačalo Axiom Two, Old School Single Ended Preamplifier
  Pretpojačalo Axiom Two, Old School Single Ended Preamplifier
 • Hibridno pretpojačalo, SAEQ - MP-3, sa lampaškim izlazni stepenom
  Hibridno pretpojačalo, SAEQ - MP-3, sa lampaškim izlazni stepenom
 • Pojačalo snage SAEQ Space Experience - model One
  Pojačalo snage SAEQ Space Experience - model One
 • Pojačalo za slušalice, razvojni projekat za RAAL Requisite
  Pojačalo za slušalice, razvojni projekat za RAAL Requisite
 • Deo proizvodnog programa - SAEQ pretpojačala
  Deo proizvodnog programa - SAEQ pretpojačala
 • SAEQ digitalno analogni konverter, DAC, sa germanijumskim izlaznim stepenom
  SAEQ digitalno analogni konverter, DAC, sa germanijumskim izlaznim stepenom